Wandelroute: Veluwezoom – Posbank

Wandelen is niet suf, alleen voor oudere mensen of jonge gezinnen. Nee, wandelen is voor iedereen! Zeker als je op de mooie plekken van ons land een wandeling gaat maken. Vorige maand was de eerste blog  ‘Making hiking great again’ online en deze maand willen wij van Maiden Magazine jou meenemen (en tippen) naar de volgende wandelroute, namelijk de Veluwezoom – Posbank nabij Arnhem.

Making hiking great again
Veluwezoom – Posbank 

Er zijn verschillende routes van Natuurmonumenten te volgen in het natuurgebied van Nationaal Park Veluwezoom, wij van Maiden Magazine zijn nog maar net begonnen met wandelen en hebben voor de veiligheid de behapbare tocht van 4,2 kilometer gelopen. Dit pad over Nationaal Park Veluwezoom gaat door bos, over heide, langs statige landhuizen en is wel ruim 5100 hectare groot. Het park ligt in de buurt van Arnhem, in Rheden om precies te zijn.

Het is heel goed te bereiken met de auto en er zijn verschillende parkeerplaatsen waar je de auto achter kan laten en met de benenwagen de natuur in kan gaan. Mocht je niet zo van wandelen houden (laat je eerst even overhalen door Maiden en probeer het uit, het bevalt je vast. Zeker in zo’n mooie omgeving), want het kan zijn dat de gezondheid het om jouw redenen niet toelaat om te wandelen. Je kunt er ook fietsen, mountainbiken of paardrijden.

Nou hebben wij niet heel veel ervaring met wandelen, maar wat wij van deze wandelroute een grote plus vinden is dat het pad goed te volgen is. We volgende de zwarte route en de paaltjes zijn telkens goed te zijn. Dit is wel eens anders geweest en zijn we eerder eens verdwaalt. Niet prettig als het begint te schemeren en je bevindt je in een bos en waar je geen bereik heb om te kijken waar je je precies bevind.

Daarnaast is het een prachtig natuurgebied, waar je van bos overgaat in heide met een heel weids uitzicht over de heide. Helaas waren wij in dit natuurgebied einde van het jaar, al mochten wij absoluut niet klagen over het weer wat wij deze dag hadden met de wandeltocht…maar Maiden tipt om deze route te doen in augustus. Waarom? Omdat de heide dan adembenemend mooi paars kleurt.
Dit moet zeker weten een nog mooier plaatje geven als je boven op de heuvel staat en uit kan kijken over het dal op de welbekende Posbank.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *