“Ik ga op vakantie en neem mee….”

Juli, is zojuist aangebroken en dat wilt niet alleen zeggen dat we al op de helft van 2018 zitten maar het is ook de maand waarin de vakantie begint voor vele van ons.
De mooiste bestemmingen zie je voorbij komen, maar weg in onze eigen Nederland is ook zeker niet verkeerd. Ondanks dat ik dit jaar niet weg ga, vanwege de omstandigheden met mijn burn-out en de bijgekomen niet zo’n breed inkomen, laat ik me meevoeren op Instagram en de mooiste bestemmingen die ik daar voorbij zie komen ;)
En ja, ik zal eerlijk zijn wel met een klein beetje jaloezie (goede jaloezie, geen lelijke die groene uitslag geeft haha) want reizen vind ik zelf ook heerlijk en zal maar al te graag op enkele bestemmingen van de Instagram accounts die ik volg willen zijn. Wie niet?

“Ik ga op vakantie en neem mee….”
Maiden’s vakantietip:

Toch, als “thuisblijver” wil ik mijn vakantietip(s) op Maiden Magazine graag met jullie delen. Want in een vorig leven ging ik nog wel op vakantie, haha nee dit is grapje. Zo erg is het ook weer niet met me gesteld ;)

Ik kan het niet laten om altijd even te neuzen in de duty-free winkels op vliegvelden. Al vanaf de 1e keer dat ik vloog, was ik gefascineerd door de mensen met hun gele tas(sen). Toen ik uitgelegd kreeg, als vliegmaagd, dat je kon winkelen met korting…hoorde ik de rest al niet meer. Sindsdien moet ik altijd even neuzen, al besef ik me wel dat het echt niet veel goedkoper is. Dat het toch wel een soort van schijn-bedriegt-winkelen is, want de prijskaartjes bij de artikelen vallen altijd wel tegen als je dan uiteindelijk in die winkels staat. Hierin ben ik vast niet de enige…toch?
Maar laat ik mijn travel tip toch beginnen (of eindigen, het kan natuurlijk ook op de terugreis gekocht worden) bij één van deze duty-free winkels op het vliegveld, namelijk de parfumerie: miniatuurflesjes parfum.

s Vakantie Miniaturen Parfum

Mijn oog viel op deze miniatuurflesjes, omdat ik me nog goed kan herinneren dat men vroeger dit kon sparen in zo’n letterbak. Van bijna elk iconisch parfum was wel een miniatuurversie te vinden voor je verzameling. Nu, zie je deze miniatuurversies een stuk minder en is het zeker niet mijn tip om te gaan sparen.
Nee, mijn tip is om in de tijd die je moet wachten totdat je vlucht gaat even de parfumerie in te duiken waar ze mogelijk miniatuurflesjes verkopen van jouw favoriete geurtje. Niet om te etaleren in je “letterbak”, maar hoe handig zijn deze flesjes om mee te nemen in je tas naar het werk, een etentje, die date of een avond stappen. Ook is dit het ideale maat flesje voor je handbagage, na alle strenge maatregelen die er getroffen zijn met betrekking tot vloeistoffen en reizen.

Zeker wanneer je met alleen handbagage reist is het toch af en toe best een struggle om onder die bepaalde grens van hoeveelheid te blijven. Kies je dan tussen je shampoo of parfum? Met zo’n 4ml flesje in je favoriete geurtje hoef je niet meer te kiezen. Ook neemt dit kleine flesje nauwelijks ruimte in, in je bagage of tas. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de dop van het flesje schiet en dat je kleding en spullen in je koffer of tas overheerlijk ruiken, maar het dure flesje leeg is. De dop zit stevig op het flesje geklemd.

Dus weg met die gespaarde parfum monstertjes die je zo zorgvuldig uit verschillende tijdschriften haalde en die uiteindelijk dan in de vakantiekoffer belanden. Nog één voordeel van deze te leuke flesjes: het staat zo leuk en gezellig in de badkamer van je hotelkamer (dan die stapel parfum monsters). Uitgestalde flesjes in een hotel badkamer geeft mij altijd een heerlijk welkom gevoel…dat voelt als thuis.

With love Maiden Magazine, zwart hart, liefde, blog

With love,
Maiden Magazine

– En een fijne vakantie gewenst ;) –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *