Van spontaan idee naar reisvloggers: Nina & Mariska

Gelukkig mogen wij jonge vrouwen steeds meer het leven leiden dat we zelf willen en hebben de vele mogelijkheden om dit zelf in te richten. Gelukkig laten wij het hokjes denken steeds minder toe en gaan wij doen waar wij gelukkig(er) van worden. Zo ook reizen.
Naast dat we het gewoon lekker doen, wordt het voor ons ook steeds gemakkelijker om in een ander land te zijn en te verblijven. Jonge vrouwen die hun gevoel en dromen achterna gaan, daar worden wij bij Maiden Magazine super geïnspireerd door en delen dit maar al te graag met jou, de Maiden Magazine lezer. Zo ook deze twee mooie, zelfbewuste en sterke vrouwen die de wereld over willen én gaan: Nina & Mariska.

Travel
Van spontaan idee naar reisvloggers: Nina & Mariska

Maiden Magazine Travel NinaenMariska reizen power women

Zo zijn deze 2 net terug van 7 maanden avontuur in Australië. Dit idee was spontaan geboren in de badplaats Albufeira aan de Portugese kust. Daar zijn beide al vele jaren in de zomermaanden te vinden, waar zij werken voor clubs om de badgasten van de badplaats een extra goede herinnering aan hun vakantie te geven.
Daar zijn ze vanaf halverwege mei, wanneer de scholieren hun examen achter de rug hebben en de eerste naar het buitenland trekken om die examenstress eens flink kwijt te raken, tot aan begin september. Normaal gesproken gaan ze na de ‘spring break’ 2 weken naar huis of zelf op vakantie, voordat het knallende party seizoen aanbreekt. Vorig jaar zijn ze in de badplaats gebleven en hier is dan ook het spontane idee ontstaan om te gaan reizen en dit samen te gaan doen.

Van spontaan idee naar plan: Australië

Het idee is ontstaan tijdens een boottocht en een wederzijdse vriendin (en tevens collega de zomermaanden in Albufeira) raadde aan om naar Australië te gaan. Waarom? Omdat dit land zo goed als alles te bieden heeft waar ze interesse in hebben en wat het beste zal passen bij ze. Niks geen getwijfel of maar’s en daar bewonderen wij bij Maiden Magazine deze twee jonge vrouwen dan ook mega veel om. Met een telefoontje naar het thuisfront in Nederland werd het mede gedeeld en niet veel later waren de tickets naar Down Under geboekt. Na de maanden aan de Portugese kust, nog even thuis geweest te zijn in Nederland, hup weer het vliegtuig in naar de andere kant van de wereld: Australië.

Van spontaan idee naar plan: werken in Australië

Daar aangekomen in het land van de kangaroe en de koala, maar ook het land van de backpacker en spinnen – de ongekende dikke vette grote spinnen – hadden ze voor de eerste paar dagen een hostel geboekt. Wat het misschien nog wel het meest interessants en bewonderend is van hun trip is dat ze van te voren en bewust niet al werk hadden gezocht. Waarom dit ons bij Maiden zo bewonderd? Dat je zo lekker en sterk in je schoenen staat, in jezelf gelooft en je dus totaal niet bezig houdt met al die (al te bekende voor veel jonge vrouwen, helaas) maar’s die zo’n verrekte rem op en in je leven kunnen zijn.

In een hostel, zeker in Australië omdat daar de toeristenmarkt behoorlijk op gericht is op backpackers, is het gemakkelijk om naast contact te maken met andere backpackers die wel al aan het werk zijn ook in contact te komen met soort van uitzendbureau’s die gericht zijn op werk voor backpackers.
Echter (vol bewondering gingen onze oren wederom wéér openstaan tijdens het interview) hebben Nina en Mariska hun eigen weg gekozen. Ze wisten wat ze wilden: werken op een boerderij. Niet bij een bananenboederij en denk dan niet aan een boerderij zoals wij ze hier in Nederland kennen. Nee, een bananenboerderij is een méga bedrijf dat meer oogt als een gigantische fabriek. Niet dat ze niet houden van en tegen zwaar werk kunnen, maar die grootsheid van deze bedrijven sprak hen beide niet aan.

Wat hebben ze dan wel gedaan? Nina en Mariska hebben de spreekwoordelijke stier zelf bij de horens gevat en zijn zelf op zoek gegaan naar een werkplek. Aan de hand van een plattegrond (lang leven Google maps) en het gebied waar hun interesse in lag om naar toe te gaan, hebben zij zelf contact opgenomen met een boer met de vraag of hij wel 2 paar handen kon gebruiken en dat kon hij wel.

Van spontaan idee naar plan: werken op een boerderij in Australië

Ken je McLeod’s Daughters, die serie? (Zo niet, google even en de afbeeldingen zeggen al genoeg) Deze serie geeft goed weer hoe het plattelands leven eruit ziet in Australië. Uitgestrekt, gezinnen zijn op zichzelf, boerderijen zien er zo uit en de werkzaamheden waren vergelijkbaar: meters en meters hekken repareren.

Echter was de grootste schrok van beide hoe de levenstandaard van de boer was, waar zij kwamen werken. Hij had een cottage op zijn land staan waar de meiden in 1e instantie in zouden gaan wonen. Echter was deze zó vies en achterstallig onderhouden dat hier niet in te leven viel en zijn ze uiteindelijk bij de boer in zijn huis gaan wonen in 1 kamer.
En ja ik zie je gedachtes weer even terug gaan naar die serie McLeod’s Daughters gaan waar alles toch behoorlijk idyllisch was, ook hun kamer op de boerderij was zeker weten geen 5-sterren hotelkamer. Iedereen zijn of haar referentiekader van acceptabel, schoon en goed is natuurlijk anders, maar gezien de “gemiddelde Nederlandse standaard” van schoon en hygiene die is een stuk hoger dan die van de boer waar zij verbleven. Hun bed noemde de reisvloggers dan ook een insectenvrijeiland.

Van spontaan idee naar plan: travel vloggers

Ondanks dat het de eerste dagen, wat betreft hygiënische gebruiken en de spinnen en overige insecten natuurlijk even wennen is, zijn zowel Nina als Mariska rete enthousiast over hun reis naar Australië. Zo vertelden ze dat ze van tevoren al hadden besloten om hun reis vast te leggen op beeld en te gaan vloggen. Dit idee was al ontstaan terug aan die Portugese kust. Ze wouden hun werk in Albufeira al vastleggen, om mensen een inkijkje te geven in hun leven daar en wat het inhoudt om een aantal maanden in het zomerseizoen in het toerisme te werken.
Wat in Albufeira nog een idee was, hebben ze in Australië tot uitvoering gebracht en hebben hun leven in de outback Down Under vastgelegd op camera. Nieuwsgierig geworden? Check ze hier –> youtube Nina en Maris

Maiden Magazine Nina Mariska Travel Vloggers Youtube
Heerlijke filmpjes waarbij je een goede indruk krijgt in hun leven; zoals het is, eerlijk, zowel de ups maar ook de downs welke zij hebben meegemaakt of mee zijn geconfronteerd. Tuurlijk, hier en daar wel een idyllische setting maar wel puur en eerlijk. Wat wij zelf best wel een verademing vinden tussen alle “professionele” vlogs op Youtube.
Waar reizen, bij de meeste van ons, een bepaald gevoel aanraakt van rust, ruimte, ontspanning, goede energie en een goed gevoel wat ook wel verstaan wordt onder reiskriebels, zijn de reiskriebels van deze twee jonge vrouwen huge. Zo zijn Nina en Mariska alweer bezig met hun volgende reis. Nadat ze in september weer terug komen uit Albufeira.
Verwacht in de toekomst nog maar véél meer van deze travel vloggers!

Van spontaan idee naar plan: tips

Uiteraard hebben wij bij Maiden Magazine ook even geïnformeerd of de vloggers nog tips hebben voor reizigers in spé. Altijd handig toch….;)

 • Goede tas.
  Zorg voor een goede tas. Dit lijkt een open deur, maar mocht je geen gebruik maken van een backpack (wat gerust kan en geen enkel probleem is) denk dat wel even na voordat je een tas koopt of meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan een stevige achterrug in de tas, zodat de tas niet elke keer in elkaar zakt. Lijkt een kleinigheidje, maar in gebruik kan dit gaan irriteren.
 • Verzekering.
  Uiteraard heb je een reisverzekering van Nederlandse bodem. Maar kijk ook even hoe het geregeld is wat verzekeringen betreft in het land waar je heen gaat. Australië heeft, net zoals het in Amerika gebruikelijk is, behoorlijk hoge bedragen aan claims die mensen kunnen claimen mocht jou (en die ander) iets overkomen. Zelfs bij een onschuldig ongeluk al. Verzeker je jezelf hier goed tegen.
 • Geld.
  Als je een lange tijd verblijft in een ander land, open dan een bankrekening in het land van verblijf. Mits dit mogelijk is natuurlijk. In Australië is het niet tot nauwelijks mogelijk om te pinnen, wat hier voor ons Nederlanders (zeker jongere) meer regel is dan uitzondering. Wij hebben nauwelijks nog geld op zak.
  Bij elke pintransactie die je doet met een Nederlandse pas (of andere buitenlandse bankpas, behalve die van het land van verblijf) betaal je een soort van administratie kosten en met een bankpas uit het land van verblijf niet. Alleen die keer of keren dat je geld overmaakt van jouw bankrekening naar je (in dit geval) Australische bankrekening. Best zonde toch om zo geld te verliezen?
 • Partner in travel crime.
  Mocht je er ook voor kiezen om niet alleen te reizen – wat in een land als Australië gemakkelijk kan, omdat het toerisme daar zo gericht is op backpackers – en je gaat gezellig samen, realiseer je dan dat je soms in situaties terecht komt waarbij je tegenover je reisgenoot komt te staan. Dit kan een mening zijn, een verschillende wens of een situatie. Dit is totaal niet erg en dit overkomt iedereen. Het gaat erom hoe je met zo’n situatie omgaat; je eigen doen en laten, het doen en laten van je reisgenoot en wat je beide kan doen op dat moment of later om van zo’n down moment weer terug te komen in het up.
  Het belangrijkste wat Nina dan ook aangeeft aan je partner in travel crime: blind vertrouwen in de partner hebben in die partner in crime is van groot belang.
 • Websites.
  Thank God voor internet.
  Wij hebben tegenwoordig het grote geluk dat alles wat ver weg is, tegelijkertijd zo dichtbij is. Dankzij het internet. Hier is volop informatie te vinden, wordt gegeven en kun je ten alle tijden jouw vragen droppen.
  Voor Australië zijn er alleen al genoeg Facebook groepen te vinden waar je je kan aanmelden, dan stroomt de informatie vanzelf al bij je binnen. Mocht je een vraag hebben, kan je deze hier ook stellen en door de hechte community welke deze Facebook groepen zijn, heb je je vaak al je antwoord voordat je met je ogen kan knipperen.
 • Blijf bij jezelf.
  Ondanks dat je natuurlijk verblijft in een ander land en dat land natuurlijk haar eigen manieren en gebruiken heeft, geven de reisvloggers toch de tip om dicht bij jezelf te blijven. Zo vinden zij gezonde voeding en toegang tot goed internet belangrijk. Dat dit niet bepaald goedkoop is in Australië (en internet niet vanzelfsprekend op het platteland) en zij hebben daar dan ook goed in geïnvesteerd. Voel je niet schuldig en ga hier niet op beknibbelen, omdat het nou eenmaal een hoger prijskaartje heeft.
 • Extravert of introvert?
  Of je nu extravert of introvert bent, gemakkelijk contact maakt of totaal niet, oplaad door veel mensen om je heen of oplaad door jezelf terug te trekken; reizen kan en is voor iedereen. Houdt rekening met wat voor jou een fijne manier is om te reizen en te verblijven en pas dit aan wat bij je past. Niet alleen Australië biedt deze mogelijkheden, net zoals vele vakantiebestemmingen. Het enige wat wellicht scheelt is het geldplaatje, maar laat je hier vooral niet door tegenhouden. Reizen verreikt!

Nieuwsgierig geworden naar deze inspirerende vrouwen? Dat kunnen wij hier bij Maiden Magazine goed begrijpen, dat zijn wij ook al vanaf dag 1 en na ons interview met de dames zeker weten nog meer. Wat een enthousiasme en spontaniteit bezitten zij! En er gaat vast en zeker nog meer moois van en uit hun handen komen….
Ze zijn te volgen:

Youtube: Nina en Maris
Instagram: @ninaenmaris

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *