From country girl to city girl: verhuizen naar the city of love Parijs

Laat ik maar gewoon bekennen dat ik een “groentje” ben op het gebied van verhuizen en al helemaal geen kaas heb gegeten van wat er allemaal bij komt kijken. Gereedschap is nooit mijn beste vriend geweest en met twee linkerhanden (ja die heb ik) kom je ook niet verder. De eerste stappen sla ik altijd over en begin meteen met de inrichting, want daar word ik enthousiast van. Geef mij een winkelwagen, pinpas en ik ga los bij Loods5 (woonwarenhuizen – I LOVE IT!) Ken je kwaliteiten! Oké er horen ook minder leuke dingen bij, maar de voorpret is er niet minder om geworden. Wat komt er allemaal op je pad bij een verhuizing en waar ga je beginnen:

From country girl to city girl
Verhuizen naar the city of love

Google Keep-app

Ben jij ook een perfectionist maar een tikkeltje cha-o-ti-sch, deze app is mijn grote vriend geworden!  Handig om te gebruiken voor alles wat je vooral niet moet vergeten. Tegenwoordig krijgen je hersenen al zoveel prikkels en van een verhuizing wordt het niet minder.  Ik kan je aanraden: noteer alles in deze app, deel het met je vriend, vriendin of wie dan ook en je kunt elkaar de schuld geven als je iets bent vergeten, ideaal in mijn geval.

Appartementen jacht

Parijs kende ik vooral van plaatjes in magazines, boeken en de informatie via het internet. Hoe gaan we ons dan nu oriënteren waar we willen wonen? Wij hebben een agent ingeschakeld, die ons heeft geholpen met het zoeken naar een appartement tot het openen van een bankrekening.  Eerst een oriënterend gesprek gehad en daarna heeft ze ons aan het werk gezet, met een shitlood (pardon!) aan papierwerk, want een digitale wereld kennen ze daar (nog) niet.

The Day – stad van de liefde

Het moment dat je agent belt en zegt: ‘We hebben zeven appartementen, wil je zo snel mogelijk naar Parijs komen voor bezichtigingen?’ Maar natuurlijk, geen probleem! Hello Thalys, Hello Parijs, Hello onbekende wereld, het avontuur is nu echt begonnen! Zeven appartementen, die allemaal iets bijzonders hadden.  Het gevoel en de ligging (dichtbij een metrostation) was voor ons het belangrijkste. Zonder metro ben je nergens, dat is zeg maar zoals de fiets in Nederland.  De huizenmarkt in Nederland is booming business, maar in Parijs moet je binnen een paar uur beslissen.
Tip: neem een rolmaat mee, want voor je het weet staan je meubels op straat in plaats van in jouw appartement omdat het niet past. Oeps!

Hello Markplaats, stort & tweedehandswinkels

En dan loop je door jouw appartement in Utrecht en lijkt het of je niet veel spullen hebt verzameld in de afgelopen 3,5 jaar. Maar als je van 110 m2. naar 44 m2 gaat, wat voor Parijs heel normaal is maar voor ons wennen, heb je toch een (klein) probleem. Marktplaats, de stort en tweedehandswinkels waren een uitkomst. Ik heb nog nooit zoveel mensen blij gemaakt. Ondanks dat het mij een dubbel gevoel gaf.

Er komt nog zoveel meer bij kijken, verhuisbedrijf regelen, baan opzeggen, je leventje in Utrecht achterlaten. Het belangrijkste is, als je in het leven maar doet waar jezelf achterstaat. Maak er ook een feestje van! Want wat je ook toekomt in het leven welk pad je ook bewandelt, jij kunt er je eigen invulling aangeven. Het is jouw leven, jouw beslissing, ook hoe je hiermee omgaat. Makkelijk? Allesbehalve! Maar ik doe het wel!

Tot de volgende blog.

 

Liefs,
Eva

One thought on “From country girl to city girl: verhuizen naar the city of love Parijs

  1. Dick says:

    Erg leuk Eva, goed van je dat je het relatief nuchter bekijkt.
    Groetjes Dick xxx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *